Αγγλικά (UK)Ελληνικά

Mesara νοιάζεται
                Logo

the people who live in the Μεσσαρά want to encourage a caring, humane approach to animals   
Μεσσαρά
νοιάζεται

Γιατί Μεσσαρά νοιάζεται;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Μεσσαρά Νοιάζεται έχει συσταθεί από ενδιαφερόμενους Έλληνες και ξένους κατοίκους με έδρα το Καμηλάρι, σε μια προσπάθεια για την προώθηση της καλής μεταχείρισης των ζώων . Για να μάθετε Μεσσαρά  τι κάνουμε ή να βοηθήσετε σας προσκαλούμε να έρθετε σε μια συνάντηση μας.

Μέλη Μεσσαρά Nοιάζεται δεν θα δεχθεί τα ζώα χωρίς προηγούμενη συμφωνία.

Μεσσαρά Νοιάζεται είναι μια Φιλοζωική Οργάνωση και ο κύριος στόχος και σκοπός μας είναι η προώθηση της ευημερίας και της σωστής διαβίωσης των ζώων. Είμαστε ομάδα πίεσης και οργανώνουμε εκστρατείες για την εφαρμογή των νόμων σχετικά με καλή μεταχείριση και διαβίωση των ζώων και την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Δεν είμαστε καταφύγιο ζώων, δεν  αναλαμβάνουμε έξοδα, για μη αποστειρωμένα ζώα, δεν βρίσκουμε σπίτι σε ζώα που εγκαταλείπονται στο δρόμο, ούτε μπορούμε να υποστούμε έξοδα για στείρωση. Η ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα σύμφωνα με τη νομοθεσία ανήκει στο Δήμο και η κακοποίηση των ζώων είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά και μόνο την Αστυνομία.  Η ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα βρίσκεται με το Δήμο και κακοποιημένα ζώα με την Αστυνομία. Καλέστε 2892340203 αν βρείτε ένα αδέσποτο ζώο.

Συναντιόμαστε τακτικά. Κοιτάξτε το ημερολόγιο για την ημερομηνία και τον τόπο της επόμενης συνεδρίασης. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι . Παρακαλώ ελάτε και δείξετε την υποστήριξή σας . Τολμήστε να Νοιάζεστε!

ΟΡΑΜΑ

Σκοπός του συλλόγου είναι η δια κοινών προσπαθειών των μελών του ανάπτυξη δραστηριοτήτων με στόχους :
Την ανάπτυξη της ευαισθησίας της κοινωνίας σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, κατοικίδιων και άγριων και την έμπρακτη συμβολή στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος και η έμπρακτη έκφραση πολιτισμού και ανθρωπιάς έναντι του δικαιώματος της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων

Έχουμε αρχίσει  ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους με σκοπό τη προσέγγισή  των,  άμεσα απαραίτητη και επιθυμητή.
Αναπόφευκτα , συγκεντρώνουμε  χρηματικά ποσά σε εκδηλώσεις συνοδευόμενες από αγοραπωλησίες βιβλίων  λαχνών και δώρων που μας χαρίζουν οι επιχειρήσεις ή από δωρεές.
Είμαστε δεσμευμένοι σε μια ανοικτή και διαφανή διαδικασία . Όλες οι συναντήσεις μας είναι ανοικτές σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την υποστήριξη των ανωτέρω στόχων.

Διαβάστε

Ορισμένες από τις βασικές πληροφορίες:

Μην δίνετε τροφή

Είναι φυσικό να θέλετε  να δώσετε τροφή σε αδέσποτα γατιά ή  και σκύλους όταν τα  βλέπετε, ακόμα και αν είστε επισκέπτης  για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο , όταν θα φύγετε  και  σταματήσει η σίτιση τους  μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα . Διαβάστε περισσότερα. 

Διαβάστε

Γιατί όχι δηλητήριο;

Πολλοί βλέπουν  ως μόνο  τρόπο  για τον έλεγχο των ανεπιθύμητων γάτων και  σκύλων  το δηλητήριο , αλλά δεν είναι μόνο  εξαιρετικά σκληρό και απάνθρωπο , είναι επίσης ενάντια στο νόμο και διώκεται.

Διαβάστε

Μην τα εγκαταλείπετε;

Εάν το ζώο είναι ανεπιθύμητο, υπάρχουν τρόποι για να του  βρείτε ένα σπίτι, είναι σκληρή και παράνομη η εγκατάλειψη του.

Διαβάστε

 

Μεσσαρά

Η Μεσσαρά βρίσκεται στο Νομό Ηρακλείου. Στα βόρεια είναι Ίδη, στα νότια Αστερούσια Όρη, στα ανατολικά Δίκτη βουνά και στα δυτικά του κόλπου της Μεσσαρά (Λιβυκό Πέλαγος). Σημαντικές πόλεις είναι Μοίρες και το Τυμπάκι. Η περιοχή αυτή ήταν πάντα σημαντική λόγω της γεωργικής παραγωγής της: το ελαιόλαδο και τα λαχανικά.

Διαβάστε